nyt-logo-3

 

..Spørg, svar og diskutér
  ANATOMI-FORUM.DK..

 

BIOPRAKTIK - Skolen hos Pons
v/ Kjeld Bruun-Jensen, læge, ph.d.
Rynkebyvej 13,  DK-5750 Ringe
Tlf. 88 18 88 18 / 62 62 29 29 - Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

 
Velkommen, Gæst
Brugernavn Adgangskode: Husk mig
  • Side:
  • 1

EMNE: Spise plan for fedt reduktion

Spise plan for fedt reduktion 7 år, 11 måneder siden #132

Forsøg på fysiologisk analyse over konsekvenserne ved brug af
” Spise plan for fedtreduktion”
Jeg tror at ved forkert kost sammensætning, med for stort indtag af kulhydrater gennem længere tid, vil vi stresse bugspytkirtlen og vores lever, ren overarbejde, med produktion af for dårlig insulin og glukagon kvalitet, nedsat insulin følsomhed og dårlig optagelse af glukose i muskelcellerne, ustabilt blodsukker niveau og lagring af ubrugt glukose i leveren og i fedtvæv, med vægtøgning til følge.

”Spiseplan for fedtreduktion”
Anbefaler: minimalt indtag af sukker og kulhydrater, godt indtag af protein – spiseplanens nye brændstof sammen med fedt – fornuftigt indtag af fedt, hvilket er gode flerumættet fedtsyre, godt med grønt.
Mellemmåltider kan bestå af æbler eller pære og mandler.
Ved nedsat sukker og kulhydrat indtag fredes bugspytkitlen, den skal producere mindre mængde insulin og glukagon, og vil sandsynligvis over tid begynde at producere insulin og glukagon af bedre kvalitet.
Da blodsukkeret vil falde, kommer glukagon til at spille en større rolle. Øget glukagon produktion i bugspytkirtlens alfaceller, vil gøre at der frigøres glukose fra glykogen depoterne i leveren, og der dannes ligeledes glukose ud af aminosyre i leveren, som bruges som brændstof i muskel og nervecellerne. Glukagon sørger for at der frigøres fedt, til forbrænding i muskelcellerne, fra fedtdepoter i leveren og i fedtvævet, med fedt vægttab til følge.
Min konklusion må være at det er balancen mellem insulin og glukagon der afgør hvor meget fedt der frigøres fra vores fedtdepoter.
Øget kulhydrat indtag = øget blodsukker og derved øget insulin produktion, øger optagelse, af ikke forbrændt glukose, i fedtvævet
Mindsket kulhydrat indtag = faldende blodsukker og derved øget produktion af glukagon, øger frigørelse af fedt fra fedtvævet til brændstof, stimulation til at der i leveren omdannes aminosyre til glukose, brændstof for vores muskel og nerveceller
Torben
Sidste redigering: 7 år, 11 måneder siden af Torben Andreasen.
Følgende bruger(e) har sagt tak: maria2

Sv: Spise plan for fedt reduktion 7 år, 9 måneder siden #144

Lyder som en fornuftig forklaring... Og som en diæt med øvelse - der kan blive en ny livsstil.

MKH

Michael og Anni
  • Side:
  • 1
Tid til at oprette siden: 0.07 sekunder
Copyright © 2020 Anatomi-forum.dk. Alle rettigheder reserveret.
Joomla! er fri software udgivet under GNU/GPL licens.